Dilatatievoegconstructie

Dilatatievoegen worden met name gebruikt bij de overgang van de weg naar een viaduct in Nederlandse wegen. Hiermee wordt scheurvorming en schade aan de voegconstructies en aangrenzende weg en viaduct voorkomen.

De functie van een dilatatievoeg is dat deze voeg zowel het uitzetten als krimpen van materialen, ook wel werking genoemd, opvangt. Het scheuren van materialen wordt hierdoor voorkomen omdat de geïntroduceerde spanningen worden opgevangen. De afmetingen en de vorm van de dilatatievoeg zijn afhankelijk van een aantal variabelen. Denk aan de grootte en het soort belasting, de maximale verticale en horizontale bewegingen van de voeg en de gewenste waterdichtheid.

Materialen krimpen en zetten uit. Een veel voorkomende oorzaak hiervan is de afwisseling van dag- en nachttemperatuur of zomerhitte en winterkou.

Ervaring

BlonkStaal heeft in samenwerking met o.a. Ballast Nedam al honderden meters dilatatievoegconstructies gemaakt voor de wegen en viaducten in geheel Nederland.

Wij zijn gespecialiseerd in diverse typen dilatatievoegconstructies. Als hoofdaannemer bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zorgen voor een uitstekende kwaliteit met het inmeten, tekenen, produceren, conserveren en voormonteren (rubbers plaatsen) van uw dilatatievoegen. Wij zijn NEN-EN 1090 t/m executieklasse 3 gecertificeerd. Door deze hoge certificering kunnen wij de meest bijzondere staalconstructies aan, zoals voor publieke plaatsen bijvoorbeeld stations, winkelcentra en bruggen.

Mocht u geïnteresseerd zijn in welke typen dilatatievoegen wij voor u kunnen maken, neem dan contact met ons op.