Over ons

BlonkStaal bestaat sinds 1956 en is gevestigd in Schoonhoven. Waar wij met ons gedreven team, bestaande uit zo’n 20 medewerkers stalen constructies, producten en oplossingen ontwerpen, produceren en monteren. Dit alles onder één dak, waar u niet alleen het eindproduct kunt bewonderen, maar ook het gehele productieproces zelf.

Wij zijn gespecialiseerd in maatwerk. Denk aan trappen, hekken, staalconstructies en stalen design- en brandwerende puien van Jansen profiel. Denk ook aan meubels en accessoires voor uw interieur, dilatatievoegconstructies en de door ons zelf ontwikkelde CableProtection lijn.

Wij luisteren naar u, denken met u mee en geven u een passend advies. U wordt door ons ontzorgt in het totale proces van ontwerp tot montage. Wij leveren het project pas op als u, als klant, tevreden bent. BlonkStaal doet staal, denkt staal en is staal.

Historie

Bij BlonkStaal mogen wij met gepaste trots terugkijken op een mooie historie. Matthijs Blonk, voor ons Opa Blonk, startte in 1956 BlonkStaal, in de stad Haastrecht. Hier blonk hij uit in het ontwerpen van tafels en stoelen voor basisscholen en kerken. In de tijd dat Opa Blonk aan het roer stond, van 1956 tot 1988, groeide het bedrijf uit tot een klein constructiebedrijfje en verhuisde naar Schoonhoven.

In 1988 nam Matthijs Blonk jr. het bedrijf van zijn vader over. Onder zijn leiding groeide het bedrijf uit tot een allround metaalconstructiebedrijf, met als specialismen maatwerk trappen en hekken.

Sinds 2013 geven Martijn Blonk en Renee Schuurman leiding aan BlonkStaal, waarmee nu de derde generatie aan het roer staat. Martijn heeft eerst diverse jaren ervaring opgedaan buiten en later binnen het bedrijf, toen zijn vader nog eigenaar was. Daarna heeft hij het stokje van hem overgenomen. Martijn houdt zich met name bezig met het overzicht houden van alle processen en stuurt bij waar nodig is. Hij onderhoud veel contacten met de klanten en stuurt de werkplaats aan. Martijn is wekelijks bezig om het bedrijf te optimaliseren/professionaliseren en zet de lijnen uit om mee te gaan met de ontwikkelingen in de markt en toekomstbestendig te blijven. Renee is met name verantwoordelijk voor sales & marketing, het opleveren van projecten, HRM en de administratie en zorgt ervoor dat dit dagelijks in goede banen wordt geleid.

Kwaliteit en service

Goede kwaliteit en service staan bij BlonkStaal hoog in het vaandel. Wij streven er dagelijks naar om dé professionele partij te zijn, waar u op kunt bouwen en vertrouwen. Door uiteenlopende kwaliteitscontroles, kunnen wij garanderen dat de materialen die wij inzetten voor uw project, van meer dan goede kwaliteit zijn. Het halffabricaat of eindproduct gaat niet bij ons de deur uit, voordat dit volledig aan uw wensen en kwaliteitseisen voldoet.

Om de kwaliteit te kunnen waarborgen, zijn wij CE gecertificeerd volgens NEN-EN 1090 t/m executie klasse 3. Met deze certificering kunnen wij de meest speciale en bijzondere projecten aan. Bij alle projecten werken wij uiterst gestructureerd. Alles is 100% traceerbaar. Ook zijn wij in het bezit van het KOMO certificaat voor het produceren van brand- en inbraakwerende stalen puien van Jansen profiel. Daarnaast zijn wij aangesloten bij de Koninklijke Metaalunie en Nederlandse Trappen Fabrikanten.

Erkend leerbedrijf

BlonkStaal is een erkend leerbedrijf voor opleidingen in de sector metaalbewerking. Enthousiaste, aankomende metaalbewerkers, krijgen bij ons de mogelijkheid om het vak te leren. Tegelijkertijd biedt dit ons de kans om metaalbewerkers op te leiden die voldoen aan onze hoge kwaliteitsnormen.